Sposób przygotowania:
Ciasto przekładane
BISZKOPT
Żółtka oddzielić od białek.
Ubić żółtka z cukrem na pulchną masę.
Dodawać do masy stopniowo obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, ocet, dokładnie wymieszać.
Z białek ubić pianę na sztywno, wkręcić delikatnie do masy żółtkowej.
Gotowe ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem.
Piec w 180 stop.przez 35 minut.
Upieczone ciasto ostudzić, przekroić na trzy części.
PRZEŁOŻENIE CIASTA
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do stężenia.
Na pierwszą część ciasta wylać półtorej stężałej galaretki.
Przykryć ciastem i znów drugą połowę galaretki.
Przykryć ostatnią częścią ciasta.
Biszkopt posypać cukrem pudrem.
Żółtka oddzielić od białek.
Ubić żółtka z cukrem na pulchną masę.
Dodawać do masy stopniowo obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, ocet, dokładnie wymieszać.
Z białek ubić pianę na sztywno, wkręcić delikatnie do masy żółtkowej.
Gotowe ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem.
Piec w 180 stop.przez 35 minut.
Upieczone ciasto ostudzić, przekroić na trzy części.
PRZEŁOŻENIE CIASTA
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do stężenia.
Na pierwszą część ciasta wylać półtorej stężałej galaretki.
Przykryć ciastem i znów drugą połowę galaretki.
Przykryć ostatnią częścią ciasta.
Biszkopt posypać cukrem pudrem.