Sposób przygotowania:
Ciasto przekładane
Wszystkie składniki wymieszać i zarobić ciasto. Jak ciasto bedzie miękkie to nie dawać śmietany. Podzielić na 3 części i upiec 3 placki w tem 200 stopni przez 20 minut.
Krem
Z mleka ,cukru,cukru waniliowego i mąki ugotować budyń.Dodać masło i przestudzić.
Jabłka utrzeć na grubej tarce.Usmażyć je i dodać rozpuszczoną w 1/2 szkl wrzącej wody galaretkę Pierwszą częsć ciasta wykładamy na formę dodać krem drugie ciasto jabłka i trzecia ciasto.Całość polać polewą.
Krem
Z mleka ,cukru,cukru waniliowego i mąki ugotować budyń.Dodać masło i przestudzić.
Jabłka utrzeć na grubej tarce.Usmażyć je i dodać rozpuszczoną w 1/2 szkl wrzącej wody galaretkę Pierwszą częsć ciasta wykładamy na formę dodać krem drugie ciasto jabłka i trzecia ciasto.Całość polać polewą.