Sposób przygotowania:
Ciasto Przekladane Brzoskwiniami
7 bialek ubic z 1 1/2 szklanka cukru,dodac 2 lyzki maki pszennej i 4 lyzki maki ziemniaczanej,zamieszanej z 1 lyzeczka proszku do pieczenia oraz 2 lyzkami octu. Wszystko wymieszac,rozsmarowac na blaszce,posypac kakaem i upiec. Drugie ciasto. 3 bialka ubic z 3 zoltkami i cukrem.Po ubiciu dodac zoltka pozostale z pierwszego ciasta[po jednym,nie przerywajac ubijania]. Do ubitej masy dodac szklanke maki tortowej z 1 lyzeczka proszku do pieczenia,1 lyzke octu i 1 lyzke oleju. Lekko wymieszac i wylozyc na blache. Masa: Odcedzic brzoskwinie,sok dopelnic do 0,5 l woda i ugotowac budyn smietankowy.Do goracego wsypac galaretke cytrynowa i dodac 1 maslo. Wymieszac mase na goraco,dodac pokrojone brzoskwinie i od razu goraca masa przekladac dwa upieczone wczesniej ciasta. Polac polewa! Polewa: wszystkie skladniki pogrzac,zamieszac,ale nie gotowac. Po upieczeniu Nalezy Delektowac sie Ciastem!!! :)