Sposób przygotowania:
Ciasto przekładane gotowaną masą serową
Ciasto: margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto.
Ciasto podzielić na 4 równe części, wstawić do lodówki na 30 minut.
Każdą część ciasta rozwałkować, upiec osobno 4 placki w jednakowej wielkości blaszce.
Masa serowa: ser zemleć dwa razy w maszynce do mielenia.
Miękkie masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać odrobinę olejku cytrynowego i pianę z ubitych białek. Całość dokładnie wymieszać.
Masę wstawić w garnku na mały ogień, podgrzewać cały czas mieszając, zagotować, odstawić. Wlać mleko z rozpuszczoną mąką ziemniaczaną, ponownie zagotować.
Polewa: śmietanę dokładnie utrzeć z cukrem i kakao.
Upieczone i wystudzone placki przełożyć masą serową.
Wierzch ciasta polać polewą czekoladową.
Przed podaniem ciasto schłodzić w lodówce.
Ciasto podzielić na 4 równe części, wstawić do lodówki na 30 minut.
Każdą część ciasta rozwałkować, upiec osobno 4 placki w jednakowej wielkości blaszce.
Masa serowa: ser zemleć dwa razy w maszynce do mielenia.
Miękkie masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać odrobinę olejku cytrynowego i pianę z ubitych białek. Całość dokładnie wymieszać.
Masę wstawić w garnku na mały ogień, podgrzewać cały czas mieszając, zagotować, odstawić. Wlać mleko z rozpuszczoną mąką ziemniaczaną, ponownie zagotować.
Polewa: śmietanę dokładnie utrzeć z cukrem i kakao.
Upieczone i wystudzone placki przełożyć masą serową.
Wierzch ciasta polać polewą czekoladową.
Przed podaniem ciasto schłodzić w lodówce.