Sposób przygotowania:
Ciasto przekładane wg nieuchwytna
1. Pieczemy 3 blaty. Do każdego wykorzystujemy te same proporcje, z tym, że dwa z nich są z dodatkiem kakao. Jeden blat: 2 jajka, 3 łyżki cukru, 4 łyżki mąki krupczatki, ok. 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy żółtka i cukier, po czym wsypujemy mąkę z proszkiem od pieczenia i łączymy przez krótką chwilę mikserem na najniższych obrotach. Wylewamy do blaszki nasmarowanej tłuszczem i pieczemy ok. 10 minut. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Dwa kolejne blaty wykonujemy wg podanego powyżej sposobu, do każdego dodajemy tylko po łyżce kakao. Krem: Odlewamy pół szkl. mleka, w nim rozrabiamy mąkę. Pozostałe mleko należy zagotować z dodatkiem cukrów. Gdy zacznie się gotować, powoli wlewamy do niego pozostałe mleko rozmieszane z mąką i dokładnie cały czas mieszamy. Zdejmujemy po chwili z ognia i studzimy, po czym miksujemy je z miękką margaryną i aromatem.Na spodzie blaszki ukłamy kakaowy blat, na nim rozsmarowujemy połowę kremu. Układamy jasny blat, a na niego nakładamy drugą warstwę kremu. Całość przykrywamy ciemnym blatem. Przygotowujemy lukier - cukier puder dokładnie mieszamy z 2-3 łyżkami wody- i rozmarowujemy go na wierzchu ciasta, po czym posypujemy posypką czekoladową.