Sposób przygotowania:
Ciasto przekładane ze śliwkami
Ciasto kakaowe: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier nadal ubijając, następnie dodać żółtka, ubić, a na koniec dodać mąkę wymieszaną z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie wymieszać i wlać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180 st przez ok. 20 min. Ciasto orzechowe: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać miód płynny, orzechy wymieszane z mąką oraz proszkiem i delikatnie wszystko wymieszać. Ciasto wlać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, Piec w 180 st przez ok. 30 min. Masa budyniowa: Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem. W drugiej szklance mleka roztrzepać żółtka wraz z obiema mąkami, a następnie wlać na gotujące się mleko z cukrem i gotować cały czas mieszając aż powstanie gęsty budyń. Pozostawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na puch, dodawać budyń, ciągle ucierając na gładką masę. Ponadto: Dwie garści suszonych śliwek zalać alkoholem i pozostawić na 24h. Po tym czasie śliwki odcedzić i pokroić w paseczki. Ułożenie: Na cisto kakaowe wyłożyć połowę masy, rozsmarować i przykryć ciastem orzechowym. Na ciasto orzechowe wyłożyć resztę masy, rozsmarować i rozłożyć na całym wierzchu pokrojone w paseczki śliwki, a następnie docisnąć ich do masy. Ciasto odstawić do lodówki do stężenia.