Sposób przygotowania:
Ciasto puch łabędzi
CIASTO:
Białka ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać po 1 żółtku, cały czas ubijając.
Następnie dodać olej i wodę.
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia wymieszać, dodawać porcjami do masy i delikatnie mieszać łyżką.
Ciasto przelać na blaszkę i piec w 160 stop. C.
MASA:
Bułeczki namoczyć w 2 szklankach mleka.
Rozmoczone bułeczki rozdrobnić widelcem.
1 szklankę mleka zagotować z cukrem.
Dodać bułki rozmoczone razem z mlekiem i wiórki kokosowe. Gotować cały czas mieszając przez 5 minut.
Wystudzić.
Masło z margaryną utrzec na puch.
Dodawać po 1 łyżce wystudzonej masy.
Cały czas ucierając.
Wystudzony biszkopt przekroić na pół.
Na pierwszy placek rozsmarować dżem porzeczkowy, następnie wyłożyć krem i przykryć drugim plackiem.
Posypać cukrem pudrem.
Białka ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać po 1 żółtku, cały czas ubijając.
Następnie dodać olej i wodę.
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia wymieszać, dodawać porcjami do masy i delikatnie mieszać łyżką.
Ciasto przelać na blaszkę i piec w 160 stop. C.
MASA:
Bułeczki namoczyć w 2 szklankach mleka.
Rozmoczone bułeczki rozdrobnić widelcem.
1 szklankę mleka zagotować z cukrem.
Dodać bułki rozmoczone razem z mlekiem i wiórki kokosowe. Gotować cały czas mieszając przez 5 minut.
Wystudzić.
Masło z margaryną utrzec na puch.
Dodawać po 1 łyżce wystudzonej masy.
Cały czas ucierając.
Wystudzony biszkopt przekroić na pół.
Na pierwszy placek rozsmarować dżem porzeczkowy, następnie wyłożyć krem i przykryć drugim plackiem.
Posypać cukrem pudrem.