Sposób przygotowania:
Ciasto pysznotka
Ciasto: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części i schować do lodówki. Orzechy włoskie posiekać. Ciasto rozwałkować i przełożyć na blachę wysmarowaną masłem i wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować powidłami, posypać orzechami i rodzynkami. Piec 15 min w temp 180 st. Po tym czasie wyłożyć na ciasto pianę ubitą z 3 białek i 2 łyżek cukru i piec jeszcze 20-30 min. Z drugim ciastem zrobić dokładnie to samo, ale gdy wyłożymy na nie pianę dodatkowo posypać z wierzchu orzechami. Masa budyniowa: Żółtka z cukrem, cukrem waniliowym i mąkami wymieszać. Podlać mlekiem i dokładnie rozmieszać żeby nie było grudek. Resztę mleka zagotować i wlać do niego masę jajeczną. Ugotować budyń energicznie mieszając. Następnie przelać na głęboki talerz i zostawić do całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu i ucierać. Blaty przełożyć masą. Na wierzch dać blat posypany z wierzchu orzechami. Smacznego :)