Sposób przygotowania:
Ciasto rabarbarowo - serowe
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy na jednolitą masę, robimy kulkę owijamy folią spożywczą, wkładamy do lodówki na około godzinę.
Wyjmujemy ciasto ponownie zagniatamy.
Ciasto rozwałkować, rozłożyć na blaszce wielkość blaszki 25/40 wysmarowanej tłuszczem i oprószona mąką nakłuć widelcem.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni włozyc ciasto na 20 min.
Rabarbar obrać, pokroić wymieszać z cukru posypać cynamonem wymieszać. Powstały sok odcisnąć.
Ser połączyć z jajkami, z pozostałym cukrem i mąką ziemniaczaną.
Na podpieczone ciasto poukładać rabarbar na wierzch rozsmarować masę serową.
Włożyć do piekarnika, piec jeszcze 30 - 35 min w 180 st.
Po upieczeniu ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Wyjmujemy ciasto ponownie zagniatamy.
Ciasto rozwałkować, rozłożyć na blaszce wielkość blaszki 25/40 wysmarowanej tłuszczem i oprószona mąką nakłuć widelcem.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni włozyc ciasto na 20 min.
Rabarbar obrać, pokroić wymieszać z cukru posypać cynamonem wymieszać. Powstały sok odcisnąć.
Ser połączyć z jajkami, z pozostałym cukrem i mąką ziemniaczaną.
Na podpieczone ciasto poukładać rabarbar na wierzch rozsmarować masę serową.
Włożyć do piekarnika, piec jeszcze 30 - 35 min w 180 st.
Po upieczeniu ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem.
gusia1000