czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

SUPERPRZEPIS

Ciasto rabarbarowo - truskawkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszny, domowy placek z owocami, od którego nie można się oderwać... Możemy użyć do niego dowolnych owoców.

Ciasto rabarbarowo - truskawkowe

Składniki:

Ciasto rabarbarowo - truskawkowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto rabarbarowo - truskawkowe

ETAP 1:

Ciasto rabarbarowo - truskawkowe
Masło utrzeć z curami dodawaą jajka, mokre i suche składniki.

Miękkie masło utrzeć z cukrami do białości. Kolejno dodawać jajka na przemian z przesianymi mąkami wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać mleko oraz ocet balsamiczny. Na koniec dodać konfiturę.

ETAP 2:

Ciasto rabarbarowo - truskawkowe
Ciasto należy przelac do przygotowanje tortownicy o śr. 24cm

Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o śr. 24cm.

ETAP 3:

Ciasto rabarbarowo - truskawkowe
Na wiezrchu równomiernie rozsypać owoce i upiec ciasto.

Rabarbar oczyścić i pokroić w kostkę, jeżeli mamy świeże truskawki to również je pokroić na ćwiartki. Mrożone rozmrozić i odsączyć. Owoce rozsypać równomiernie na cieście.
Piec około 44-45 minut w temp. 180 st. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.


Tagi:

jajko jajka