Sposób przygotowania:
Ciasto Serce
Białka ubijamy, dodajemy cukier i ucieramy, następnie dodajemy jajka i ucieramy na koniec dodajemy wodę, make tortową, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, wszystko razem utrzeć. Gotowe ciasto wykładamy na małą tortownicę w kształcie serca i pieczemy w nagrzanmy piekarniku w temp. 180 c ok 40 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia, między czasie ubijamy bitą śmietanę z dodatkiem cukru do smaku, gdy bita śmietana będzie sztywna przekrawamy biszkopt na pół i przekładamy marmoladą, na to przekrojone na pół truskawki. Całość smarujemy bitą śmietaną i dekorujemy dowolną posypką. Gdy nie mamy w domu tortownicy w kształcie serca, serce można wyciąć w biszkopcie. Smacznego
-Natka-
gabyelle21l@tlen.pl
małatruskaweczka
darmiona
gabyelle21l@tlen.pl
dża
gabyelle21l@tlen.pl
marietta
Babciagramolka