Sposób przygotowania:
Ciasto serowe z cynamonem
1)rodzynki oplukac, odcedzic, pokroic i zalac rumem. dodac migdaly, cukier, cynamon, kardamon, skorke cytryny i wymieszac ze smietanka. mase marcepanowa pokroic w cienkie plastry.
2)twarozek odsaczyc i wymieszac z mlekiem, dodajac jajko, olej, cukier i cukier waniliowy. zagniatac, stopniowo dodajac make z proszkiem do pieczenia. piekarnik rozgrzac do 180 st C.
3)Ciasto rozwalkowac na prostokat 40x25 cm. z dluzszego brzegu odciac pasek szer 2 cm. ciasto wlozyc do natluszczonej formy i ulozyc na nim plastry marcepanu i nadzienie.
4)dlugie brzegi zwinac z kadej strony do polowy. pasek ciasta pociac na cztery czesci, kazda z nich ulozyc w poprzek ciasta i lekko wcisnac. piec 50-60min na zlotozolto. oproszyc pudrem.
2)twarozek odsaczyc i wymieszac z mlekiem, dodajac jajko, olej, cukier i cukier waniliowy. zagniatac, stopniowo dodajac make z proszkiem do pieczenia. piekarnik rozgrzac do 180 st C.
3)Ciasto rozwalkowac na prostokat 40x25 cm. z dluzszego brzegu odciac pasek szer 2 cm. ciasto wlozyc do natluszczonej formy i ulozyc na nim plastry marcepanu i nadzienie.
4)dlugie brzegi zwinac z kadej strony do polowy. pasek ciasta pociac na cztery czesci, kazda z nich ulozyc w poprzek ciasta i lekko wcisnac. piec 50-60min na zlotozolto. oproszyc pudrem.
Marika_1961
Ma-Gosia