Sposób przygotowania:
ciasto serowe z kiwi
Twaróg mielimy dwukrotnie. Owoce kiwi obieramy ze skóry i kroimy w plasterki. Z jajek oddzielamy żółtka od białek i łączymy je z 2 łyżkami cukru na puszystą masę. Białka natomiast z 2 łyżkami bardzo zimnej wody ubijamy na sztywną pianę. Piane delikatnie łączymy z oboma mąkami i masą z żółtek. Gotowe ciasto wykładamy do przygotowanej tortownicy i pieczemy 30 min w 180C. W tym czasie żelatynę moczymy w 4 łyżkach wody, gdy napęcznieje rozpuszczamy ją w kąpiel wodnej. Śmietanę ubijamy na sztywno. Twaróg mieszamy z resztą cukru, cukrem wanilinowym i kilkoma kroplami olejku pomarańczowego. Do sera dodajemy żelatynę i śmietanę, dokładnie mieszamy. Na upieczone ciasto wykładamy krem i wkładamy do lodówki na ok 2- 3 godziny. Ubieramy plastrami kiwi.