Sposób przygotowania:
Ciasto serowe z malinami
BISZKOPT: Rozdzielić składniki na biszkopt na dwie części. Białka ubić, dodać do nich cukier, a następnie żółtka. Łyżką wmieszać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać i przełożyć na wysmarowaną margaryną blachę. Piec ok. 20-25 minut w 180 st. To samo zrobić z drugą połową składników. Po upieczeniu ostudzić. MASA SEROWA: margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodać żółtka, ser biały (zmielony) budyń w proszku oraz pianę ubitą z białek. Taką wkładkę piec ok. 50 minut w 180 st. MASA BUDYNIOWA: 2 szklanki mleka zagotować, w 1 szklance rozrobić cukier wanilinowy oraz budyń (w proszku!!!). Wlać do gotującego się mleka. Mieszać do zagęszczenia budyniu. Gdy ostygnie, wymieszać z utartą margaryną oraz cukrem. MASA MALINOWA: Galaretki przygotować w 2,5 szklakach wody. Gdy będzie gęstniała, wymieszać z malinami. UKŁADANIE: 1 biszkopt-> połowa masy budyniowej-> masa serowa-> połowa masy budyniowej-> masa malinowa-> 2 biszkopt Posypać cukrem pudrem. Smacznego