Sposób przygotowania:
Ciasto serowo-śliwkoweNa ciasto kruche
Z podanych składników szybko zagnieść ciasto kruche, wyłożyć dno foremki (25*30) i podpiec na złoty kolor.
Wystudzić.
(piec w temp. 180 stopni, około 10-15 min.)
Na masę serową
Żółtka utrzeć z 10 dag cukru u cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać ser, mąkę, budyń oraz mleko.
Białka ubić na sztywno z pozostałą częścią cukru. Delikatnie wmieszać do masy serowej.
Na kruszonkę
Wszystkie składniki szybko zagnieść.
Przygotowanie do pieczenia
Podpieczone i wystudzone ciasto kruche posypać bułką tartą , następnie równomiernie rozłożyć połówki śliwek (śliwki posypać delikatnie cynamonem i brązowym cukrem). Wszystko zalać masa serową. Na wierzch zetrzeć kruszonkę. Całość piec w temp. 170-180 stopni, przez ok. 1 godzinę.
Smacznego :)