Sposób przygotowania:
Ciasto Smaczek
Przygotowujemy biszkopt: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier oraz żółtka, chwilę miksujemy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, ostrożnie mieszamy składniki łyżką. Gotowe ciasto biszkoptowe przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Przygotowujemy ciasto makowe: białka ubijamy na sztywną pianę wraz z dodatkiem cukru. Następnie do ubitej piany dodajemy mak, wiórki kokosowe, mąkę oraz proszek do pieczenia. Mieszamy za pomocą łyżki. Gotowe ciasto makowe wykładamy na blachę i pieczemy około 40 minut w temp. 180*C. Krem: w pół szklance mleka roztrzepujemy żółtka oraz obydwie mąki. Pozostałe mleko zagotowujemy wraz z cukrem. Na gotujący się budyń wlewamy roztrzepane żółtka z mąką. Gotujemy, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. ugotowany budyń odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy budyń i miksujemy do momentu, aż masa będzie gładka. Następnie galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Przełożenie ciasta: biszkopt-część masy budyniowej-ciasto makowe-pozostała część masy-delicje-tężejące galaretki.