Sposób przygotowania:
Ciasto śmietankowe 2.
Białka ubijamy na sztywną pianę z 10 dag cukru i 1 cukrem waniliowym. kolejno dodajemy żółtka. Mąkę tortową łączymy z mąką ziemniaczaną, kakao i proszkiem do pieczenia, wsypujemy do jajek i dokładnie wymieszujemy. Ciasto przekładamy na wyłożonej papierem pergaminowym blasze. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 15 minut. Upieczone ciasto przekładamy na wilgotną ściereczkę. Żelatynę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Twaróg mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym, sokiem i skórką z cytryny. Łączymy to z żelatyną. Dodajemy ubitą śmietanę i ostrożnie mieszamy. Krem rozsmarowujemy na biszkopcie i dekorujemy borówkami. Ciasto wstawiamy na co najmniej 4 godziny do lodówki.