Sposób przygotowania:
Ciasto śmietankowo-budyniowe
CIASTO Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką pszenną, dodać proszek do pieczenia, wymieszać. Do miski wybić jajka, dodać 3 łyżki gotowanej wody, dobrze zmiksować robotem. Do ubitych jajek dodać cukier waniliowy i 150 g cukru, dobrze ubić. Następnie dodać obie mąki, z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do tortownicy piec 25 minut w 200 stop. KREM Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Masło wyłożyć do miski, utrzeć. Do utartego masła dodawać stopniowo po jednej łyżce budyniu. Schłodzoną śmietanę, ubić z zagęstnikiem na sztywno. Upieczone i ostudzone ciasto, przekroić na 3 krążki. Każdy krążek tortu posmarować kremem budyniowym. Wierzch ciasta posmarować śmietaną kremówką.