Sposób przygotowania:
Ciasto Śmietankowo - czekoladowe
Ciasto : oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z masłem, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodać przesiane mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę z szczyptą soli. Dodać do masy i delikatnie wymieszać. Torownicę 20-24 cm posmarować masłem i posypać bułką tartą. Przełożyć do niej ciasto i piec je 35-40 minut góra-dół w 180 ° C. Sprawdzić metodą suchego patyczka przed końcem pieczenia i jeżeli jest jeszcze wilgotny wydłużyć czas o ok. 5 min. Po upieczeniu ostudzić.
Krem: Gdy ciasto jest już zimne ubić śmietanę z fixem i cukrami na bardzo sztywną pianę. Podziel ciasto na pół, przełóż kremem, przykryj o pokryj całe ciasto od góry i boków kremem. Odkrój kawałek i zjedz. Mniam. Przechowuj w lodówce, nawet do 6 dni.
Krem: Gdy ciasto jest już zimne ubić śmietanę z fixem i cukrami na bardzo sztywną pianę. Podziel ciasto na pół, przełóż kremem, przykryj o pokryj całe ciasto od góry i boków kremem. Odkrój kawałek i zjedz. Mniam. Przechowuj w lodówce, nawet do 6 dni.