Sposób przygotowania:
Ciasto śmietanowa kanapka
Ciasto: Do miski dajemy kwaśne mleko,cukier,dżem,kakao,sodę,cynamon i dokładnie miksujemy,następnie dodajemy mąkę i znów miksujemy,na koniec wlewamy stopione i przestudzone masło.Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,o wymiarach 24 cm x 35 cm.Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na dwa blaty.
Masa śmietankowa: Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy.Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku,dodajemy żelatynę i dokładnie ubijamy. Przygotowaną śmietaną przekładamy ciasto. Polewa: Do garnka dajemy cukier i kakao,dodajemy niewielką ilość wody,mieszamy,żeby powstała gęsta papka,dodajemy masło i chwilę gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając. Polewę zdejmujemy z ognia i mieszamy aż będzie gęsta i szklista. Gotową polewą smarujemy ciasto.Ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Masa śmietankowa: Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy.Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku,dodajemy żelatynę i dokładnie ubijamy. Przygotowaną śmietaną przekładamy ciasto. Polewa: Do garnka dajemy cukier i kakao,dodajemy niewielką ilość wody,mieszamy,żeby powstała gęsta papka,dodajemy masło i chwilę gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając. Polewę zdejmujemy z ognia i mieszamy aż będzie gęsta i szklista. Gotową polewą smarujemy ciasto.Ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
zbysiowa
Babeczka35
Dziękuję,z tego przepisu taka właśnie wychodzi:)
gosiapiotrek23
Babeczka35
Dziękuję:)
monikaT83
Babeczka35
Dziękuję Monika;)
marietta
Babeczka35
Dziękuję;)