Sposób przygotowania:
Ciasto śmietanowe z owocami
Jajka zmiksować z cukrem na puszysta masę.Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakaem. Wymieszać. Wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 30-35 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Żelatynę rozpuścić w wodzie.Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem. Dodać ostudzoną żelatynę i wymieszać. Połowę masy wylać na biszkopt.Ułożyć pokrojone delicje i wlać kolejną część masy śmietanowej. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Rozrobić dwie galaretki. Winogrona umyć .Ułożyć na masę śmietanową wraz z mandarynkami. Gdy galaretki zaczną tężeć wlać najpierw żółtą a następnie czerwoną. Wstawić ponownie do lodówki.
gosia56