Sposób przygotowania:
Ciasto śmietanowo - cytrynoweBiszkopt
Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywna pianę, następnie dodajemy żółtka . Na samym końcu mieszamy z mąką.
Ciasto wlewamy na blaszkę wyłożoną papierem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni na 25 minut.
Wyciągamy po tym czasie z piekarnika i pozostawiamy do przestygnięcia
Masa cytrynowa
Na wodzie i soku z cytryny gotujemy budynie cytrynowe z dodatkiem cukru i pozostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie ucieramy masło na puszysty krem.
Następnie cały czas ucierając dodajemy po łyżce ostudzonej ale nie oziębionej masy cytrynowej.
Tak przygotowana masę układamy na biszkopcie.
Śmietana
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru , a na samym końcu mieszamy z żelatyną rozpuszczoną w trochę wody.
Kremówkę układamy na masie cytrynowej.
Wierzch
Na śmietanie układamy pepitki i polewamy polewą czekoladową, Wstawiamy do lodówki aby masy stężały.