Sposób przygotowania:
Ciasto toffi.
Najpierw robimy biszkopt: jajka ubijamy, po kolei dodajemy wodę, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, kakao. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 150 st C ok pół godziny. Pamiętajmy aby nie otwierać przed tym czasem piekarnika. Po upieczeniu wyciągamy. Czekamy aż odparuje i wystygnie. Budynie gotujemy z mlekiem, odstawiamy aby przestygło. Mieszamy co jakiś czas. Śmietankę ubijamy na sztywno z fixami. Na biszkopt nakładamy masę budyniową, przykrywamy warstwą herbatników, na to dajemy masę kajmakową(można ją włożyć do gorącej wody to zrobi się rzadsza i lepiej będzie smarować), przykrywamy to warstwą herbatników, Na wierzch dajemy bitą śmietanę, rozprowadzamy dość równo, dekorujemy gotową posypką według uznania. Wsadzamy do lodówki na kilka godzin.
irminasz
asiulkap1991
fixy poprostu utwardzaja smietanke i przez to sie nie rozpłynie;)