Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z musem jabłkowym
Margarynę ucierać dodając stopniowo po 1 żółtku, łyżce mleka, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki. Po wyczerpaniu wszystkich składników dodać sok z cytryny, aromat, mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 30 minut. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, włożyć do garnka, wlać 2 łyżki wody i rozgotować. Do gorących dodać żelatynę i cukry, wymieszać. Upieczone, ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na połowę. Na jeden blat ciasta wyłożyć mus jabłeczny i przykryć drugim, odłożyć do ostudzenia. Po wierzchu posypać cukrem pudrem.