Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ciasto ucierane z owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Połączenie owoców agrestu i czarnych porzeczek jest bardzo smaczne

Ciasto ucierane z owocami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto ucierane z owocami

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto ucierane z owocami
Masło ucierać w misce dodając po 1 żółtku, łyżce mleka, 2 łyżki cukru i mąki. Po wyczerpaniu wszystkich składników dodać sztywno ubitą pianę z białek, aromat, sok z cytryny i budyń wymieszany z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy, wyłożyć umyte i osuszone owoce. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 40 minut. Po ostudzeniu posypać wiórkami białej czekolady.
Ciasto ucierane z owocami
Etap 1
Ciasto ucierane z owocami
Etap 2