Sposób przygotowania:
Ciasto ulki
Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem i żółtkami. dodawać po trochu resztę składników. Piec na dużej blaszce w temperaturze ok 180 stopni. Nie podam jak długo bo sama na to nie patrze, obserwuje jak rośnie i nabiera koloru. Jak widzę że już odchodzi od brzegu to wyjmuję i jest ok. po wystudzeniu dzielę na 3 części. krem: 4 szklanki mleka gotuję z cukrem i cukrem waniliowym. jak już jest mocno zagrzane dodaje masło. Resztę mleka mieszam z budyniem i mąką przesianą przez sitko. Dodaje żółtka. całość mieszam i dodaję do gotującego się mleka. mieszam aż zgęstnieje i odstawiam. czekam aż trochę wystygnie. przekładam na przemian: biszkopt + wiśnia w żelu + krem +biszkopt + wiśnia w żelu +krem + biszkopt +polewa polecam
kalia
DEMI