Sposób przygotowania:
Ciasto wiśniowe z bezą
Biszkopt: Białka ubić na sztywno. Pod koniec cały czas miksując wsypywać cukier, a następnie żółtka. Wsypać mąkę i proszek uprzednio przesitowane. Piec w 180 stopniach przez 25 minut. Masa: Przygotować budyń według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę. Cały czas miksując dodawać po łyżce budyniu. Wiśnie: Wiśnie umyć i wydrylować. Rozgotować je, a pod koniec wsypać żelfix. Wymieszać. Beza: Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i zmiksować, a następnie sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Zmiksować i rozłożyć na blasze. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po 10 minutach zmniejszyć na 120 stopni. Suszyć tak przez ok. 2-3 godziny.