Sposób przygotowania:
Ciasto wiśniowo-jabłkowe z budyniem
Mąkę przesiać i usypać z niej kopczyk, na środek kopczyka wsypać cukier, wlać wodę i wrzucić pokrojoną margarynę. Wszystko siekać nożem aż do wyrobienia mąki, na koniec energicznie zgnieść i włożyć do lodówki na około godzinę. Następnie rozwałkować ciasto na blaszce, nakłuć widelcem i piec przez około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Na podpieczonym spodzie rozłożyć konfiturę wiśniową. Połowę mleka na krem zagotować w garnku ze śmietaną, oraz cukrem białym i waniliowym. Pozostałe mleko wymieszać na zimno z żółtkami i mąką, wlać do gotującego się mleka w dokładnie wymieszać, doprowadzić do gotowania ciągle mieszając. Krem budyniowy równomiernie rozłożyć na spodzie. Jabłka obrać, wykroić nasiona i pokroić w cząstki. Następnie układać w krąg na całym cieście Wstawiamy ponownie do piekarnika na około 30 minut. Jak ostygnie można posypać cukrem pudrem wymieszanym z odrobiną cynamonu. Smacznego!