Sposób przygotowania:
Sernik z galaretką i mangociasto
Przygotowujemy tak samo jak kruche- na stolnicę wysypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier , w środku robimy dołeczek i wbijamy tam jajko , dodajemy 2 łyżki jogurtu i posiekane masło- wszystko razem siekamy aż zrobi nam się kruszonka.Teraz szybko zagniatamy rękoma.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto i nakłuwamy widelcem.
masa serowa i pieczenie
Ser mielimy w maszynce.
1/4 szklanki śmietanki podgrzewamy, dodajemy czekoladę i mieszamy do jej rozpuszczenia- lekko studzimy.
Jaja ubijamy z cukrem i szczyptą soli tak długo aż zbieleją i podwoją swoją objętość.
Kolejno dodajemy ser śmietankę, czekoladę i skrobię.
Masę przelewamy na ciasto i pieczemy w 175 stopniach przez 60-65 minut.
Studzimy.
galaretka
Galaretkę rozpuszczamy w wrzącej wodzie studzimy.
Mango obieramy i kroimy na mniejsze kwadraty- miksujemy na gładko.
Do zimnej galaretki dodajemy mango i lekko tężejąca wylewamy na zimny sernik.
Wkładamy do lodówki najlepiej na noc.
Brzegi można udekorować np bitą śmietana lub kokosem:)
SylaUla