Sposób przygotowania:
Ciasto wykwintne wg aga-25
Ciasto jasne: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając cukier. Na końcu dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Ciasto ciemne: Żółtka i jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia wykładamy na nią naprzemiennie ciasto jasne to ciemne. Lekko od góry mieszamy widelcem, pieczemy w 180 stopniach około 35 minut. Chłodny przekrawamy na pół. Krem: Budyń gotujemy na mleku z cukrami. Studzimy, ucieramy z margaryną. Poncz: Kawę zaparzamy w 0,5 szkl wody, słodzimy, studzimy i ponczujemy biszkopty. Galaretki rozpuszczamy w 0,5 litra wody. Przełożenie: Ciasto- połowa kremu- biszkopty- mocno tężejąca galaretka-reszta kremu- ciasto- polewa
Sarenka
aga-25