Sposób przygotowania:
Ciasto WZ 2
CIASTO I Jajko, cukier, margarynę utrzeć do białości na pulchną masę. Następnie dodać mąkę krupczatkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dalej ucierać. Następnie mlekiem regulować gęstość ciasta. Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem. Piec w temp 180 stopni przez 40 minut. CIASTO II: Do rondla wlać 4 łyżki wody, rozpuścić kostkę margaryny, dodać kakao. Gotować 5 minut. Przelać masę do makutry. Ostudzić. Wbić żółtka, dalej ucierać. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ubić pianę z białek i wymieszać razem. Wylać na blaszkę. Piec w temp 180 stopni przez 30 minut. KREM: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Śmietanę ubić blenderem,przelać do masy małymi porcjami ciągle mieszając. Na końcu wlać spirytus i wymieszać.
![Ciasto WZ 2 Ciasto WZ 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-wz-2-133691.jpg)
![Ciasto WZ 2 Ciasto WZ 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-wz-2-133692.jpg)
![Ciasto WZ 2 Ciasto WZ 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-wz-2-133693.jpg)
![Ciasto WZ 2 Ciasto WZ 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-wz-2-133694.jpg)