Sposób przygotowania:
Ciasto z ananasowa masą
Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem do ubitych białek dodać żółtka i delikatnie je wymieszać, następnie dodać przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do blaszki (33 cm na 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180 st około 30 min. Z ananasów odlać sok i w razie potrzeby uzupełnić do pojemności 1 szklanki, następnie ugotować na tym budyń i wystudzić. Ananasy po odsączeniu soku pokroić na małą kostkę. Masło utrzeć z cukrem na gładki krem w trakcie ucierania dodawać zimny budyń i na koniec wcisnąć sik cytrynowy, aby masa nabrała większej kwaśności. Ananasy dodać do gładkiego kremu i delikatnie wszystko wymieszać. Upieczone i wystudzone ciasto przekroić na dwa placki i przełożyć masą ananasową. Ciasto po przełożeniu dokładnie schłodzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem.
KRISTOFE
julcia12437
monikaT83
iziona