Sposób przygotowania:
Ciasto z bezą i orzechami.
Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części.Jedną część rozwałkować,włożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę o wymiarach 25x40 cm,posmarować połową dżemu.Z białek i cukru ubić pianę,wyłożyć na ciasto.Posypać orzechami.Piec w tem. 180 stopniach na złoty kolor.Drugą część ciasta wyłożyć do formy i upiec. Masa budyniowa: Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.Dodać mąkę,dokładnie wymieszać.Zalać gotującym się mlekiem,intensywnie mieszając.Gotować przez chwilę.Margarynę utrzeć dodając po łyżce ostudzonego budyniu.Masę wyłożyć na jeden placek posmarowany pozostałym dżemem i położyć na to płat ciasta z bezą(drugi placek kładziemy gdy jest jeszcze ciepły).