Sposób przygotowania:
Ciasto z bezami
Przygotowanie ciasta: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier oraz żółtka, chwile miksujemy. Na samym końcu dodajemy mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia oraz startą czekoladę, delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy 30 minut. Przygotowujemy masę: żółtka miksujemy z cukrem, następnie masę jajeczną łączymy ze szklanką mleka oraz budyniami. Drugą szklankę mleka zagotowujemy i wlewamy masę budyniową na gotujące się mleko. Gotujemy, aż masa zgęstnieje, a następnie odstawiamy do wystudzenia. Następnie miękkie masło ucieramy i dodajemy porcjami ostudzony budyń, cały czas miksujemy. Masę budyniową rozprowadzamy na biszkopcie i na masie układamy bezy. W małym garnku rozpuszczamy cukierki krówki wraz z margaryną cały czas mieszając. Polewę krówkową lekko studzimy i polewamy nią bezy.