Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwiniami
1. Białka ubić z cukrem, na przemian dodawać po 1 żółtku i mąkę z proszkiem. Dodać kakao. Piec ok. 20 min w temp. 180st.
2. W trosze mleka rozrobić 1 budyń i żółtko. Resztę mleka wraz z cukrem zagotować. Ugotować budyń. Ostudzić. Masło utrzeć, dodawać po łyżce budyniu, dodać sproszkowany budyń oraz sok. Część kremu rozsmarować na cieście, resztę przełożyć do szprycy i wycisnąć dekoracyjne rozetki naokoło ciasta.
3. Galaretkę rozpuścić w 400ml gorącej wody, przestudzić.Biszkopty pokruszyć na ciasto. Brzoskwinie pokroić na połówki, ułożyć na cieście. Zalać tężejąca galaretką. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.
2. W trosze mleka rozrobić 1 budyń i żółtko. Resztę mleka wraz z cukrem zagotować. Ugotować budyń. Ostudzić. Masło utrzeć, dodawać po łyżce budyniu, dodać sproszkowany budyń oraz sok. Część kremu rozsmarować na cieście, resztę przełożyć do szprycy i wycisnąć dekoracyjne rozetki naokoło ciasta.
3. Galaretkę rozpuścić w 400ml gorącej wody, przestudzić.Biszkopty pokruszyć na ciasto. Brzoskwinie pokroić na połówki, ułożyć na cieście. Zalać tężejąca galaretką. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.
limonkaa
czekoladka_m