Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwiniami i budyniem
Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną wyłożyć dno blachy i boki, nakłuć widelcem (blacha okrągła o średnicy 28 cm) - włożyć do lodówki do schłodzenia, drugą część włożyć do zamrażalnika.
Nadzienie: Brzoskwinie umyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Wyłożyć na cieście (jeżeli brzoskwinie są soczyste, przed ułożeniem brzoskwiń można ciasto posypać lekko bułką tartą lub kaszą manna i powtórzyć na warstwie brzoskwiń).
Zagotować 700 ml mleka, budyń i cukier rozpuścić w pozostałych 50 ml. Wlać do gotującego się mleka, energicznie mieszać aby nie powstały grudki. Wyłożyć na brzoskwiniach. Na budyń pokruszyć ciasto z zamrażalnika.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 40-45 minut.
Ciasto przestudzić i posypać cukrem pudrem.
Nadzienie: Brzoskwinie umyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Wyłożyć na cieście (jeżeli brzoskwinie są soczyste, przed ułożeniem brzoskwiń można ciasto posypać lekko bułką tartą lub kaszą manna i powtórzyć na warstwie brzoskwiń).
Zagotować 700 ml mleka, budyń i cukier rozpuścić w pozostałych 50 ml. Wlać do gotującego się mleka, energicznie mieszać aby nie powstały grudki. Wyłożyć na brzoskwiniach. Na budyń pokruszyć ciasto z zamrażalnika.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 40-45 minut.
Ciasto przestudzić i posypać cukrem pudrem.
Anula
najsmaczniejsze.pl
Anula
najsmaczniejsze.pl
Sarenka
misia53
msewka
Natala1210
Anula
najsmaczniejsze.pl
iwi69
anakola