Sposób przygotowania:
CIasto z dżemem, kremem i białą czekoladą.
1. Przygotowujemy biszkopty: oddzielamy żółtka, z białek ubijamy pianę. Żółtka miksujemy z cukrem, następnie delikatnie łyżką łączymy je z pianą.(ciemny biszkopt-do żółtek dodajemy kakao). Kolejno wsypujemy po łyżce mąki i mieszamy. Wylewamy masę do natłuszczonej blaszki i pieczemy kilka minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Studzimy. 2. Ciemny biszkopt będzie spodem. Przygotowujemy kremówkę - ubijamy ją ze śmietan-fixem i cukrem, rozsmarowujemy na biszkopcie (można wcześniej nasączyć). Układamy herbatniki jeden koło drugiego. 3. Na nich rozsmarowujemy grubą warstwę dżemu, a następnie przykrywamy jasnym biszkoptem (można nasączyć). 4. Przygotowujemy czekoladowy krem ubijając go na zimnym mleku, rozsmarowujemy na wierzchu. 5. Czekoladę ścieramy i obsypujemy górę ciasta. Schładzamy przez noc.