Sposób przygotowania:
Ciasto z dżemem morelowym
Biszkopt Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę na sztywno, dodając po trochu cukru, cały czas ubijając. Następnie dodawać do piany po jednym żółtku i obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy, włożyć do piekarnika, piec 35 minut w 180 stop. Ostudzone ciasto wyjąć, przekroić na cieńszy i grubszy blat ciasta KREM Mocno schłodzoną śmietanę ubić, dodawać po łyżce zimnej galaretki cytrynowej rozpuszczonej w 1 szkl wrzącej wody, ubić, odstawić do stężenia. Galaretki truskawkowe przygotować według przepisu na opakowaniu. SKŁADANIE CIASTA; 1.biszkopt cieńszy 2.dżem morelowy 3.krem ze śmietany 4.biszkopt grubszy 5.dżem morelowy 6.krem ze śmietany 7.wierzch ciasta zalać galaretką truskawkową, odstawić do lodówki