Sposób przygotowania:
Ciasto z galaretkami 2
Na początku przygotować biszkopt.W tym celu utrzeć jajka, cukier i cukier waniliowy. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Wszystko wymieszać na gładką masę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto.Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ok.40 minut.Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. Następnie przygotować masę.W tym celu 3 galaretki rozpuścić w wodzie.Każdą w 1 szklance wody. Po stężeniu pokroić w kostkę.Żelatynę ugotować w 400ml wody. Żółtka oddzielić od białek.Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek i na koniec wlać ciepłą żelatynę.Do przestudzonej, ale nie tężącej jeszcze masy dodać pokrojone w kostkę galaretki.Wymieszać.Tak powstałą masę wylać na biszkopt, a gdy już stężeje polać rozpuszczoną czwartą galaretką.Smacznego.