Sposób przygotowania:
Ciasto z gruszkami z lawendową nutą
Masło i margarynę roztapiamy w rondelku, odstawiamy do schłodzenia. Gruszki obieramy, kroimy w kostkę, aby nie ściemniały skrapiamy odrobina soku z cytryny.
Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy cukier i cukier waniliowy cały czas ubijając, następnie kolejno żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, lawendę, a na koniec roztopione masło z margaryną.
Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, na górę poukładać gruszki.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 35-40 minut.
Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy cukier i cukier waniliowy cały czas ubijając, następnie kolejno żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, lawendę, a na koniec roztopione masło z margaryną.
Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, na górę poukładać gruszki.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 35-40 minut.