Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i makiem
Wypłukany mak zalewamy mlekiem i gotujemy 15-20 minut. Następnie studzimy i mielimy 2-3 krotnie w maszynce. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Jajka, cukier i masło łączymy miksując około 15 minut na jednolitą masę. Dodajemy mak, jabłka oraz pozostałe składniki i mieszamy dokładnie.
Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem i posypujemy kaszą manną. Ciasto przekładamy do formy i pieczemy 1 godzinę w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni.
Smacznego
Jajka, cukier i masło łączymy miksując około 15 minut na jednolitą masę. Dodajemy mak, jabłka oraz pozostałe składniki i mieszamy dokładnie.
Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem i posypujemy kaszą manną. Ciasto przekładamy do formy i pieczemy 1 godzinę w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni.
Smacznego