Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i orzechami włoskimi
1. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia.
2. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w grubą kostkę (warto wymieszać z odrobiną soku z cytryny, by nie ciemniały).
3. Orzechy z grubsza pokroić.
4. Jajka (w całości) ubić na lekką i puszystą pianę przy pomocy miksera.
5. Stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając, aż do powstania gęstej i jasnej piany.
6. Dodać przesiane mąki z proszkiem i zmiksować do połączenia.
7. Na koniec dodać margarynę i zmiksować.
8. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
9. Ciasto wylać na blachę (będzie dość niskie, ale wyrośnie).
10. Wysypać równomiernie jabłka, następnie posypać orzechami i cynamonem.
11. Piec w temperaturze 200ºC przez około 45 minut, do tzw. suchego patyczka.
12. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego :-)
2. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w grubą kostkę (warto wymieszać z odrobiną soku z cytryny, by nie ciemniały).
3. Orzechy z grubsza pokroić.
4. Jajka (w całości) ubić na lekką i puszystą pianę przy pomocy miksera.
5. Stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając, aż do powstania gęstej i jasnej piany.
6. Dodać przesiane mąki z proszkiem i zmiksować do połączenia.
7. Na koniec dodać margarynę i zmiksować.
8. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
9. Ciasto wylać na blachę (będzie dość niskie, ale wyrośnie).
10. Wysypać równomiernie jabłka, następnie posypać orzechami i cynamonem.
11. Piec w temperaturze 200ºC przez około 45 minut, do tzw. suchego patyczka.
12. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego :-)
OoOlusiaa2706
elzbieta8960
Zglos ten fakt na forum
http://forum.gotujmy.pl/tutaj-zglaszamy-lamanie-regulaminu-serwisu,watek,18082.html
Netka
elzbieta8960
Netka mnóstwo ich teraz, wirtuale robią swoje.......