makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Ciasto z kabaczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto można polać sosem i podawać z dowolną surówką

Ciasto z kabaczkiem

Składniki:

Ciasto z kabaczkiem

 

 

  • Farsz:
  • 20 dag wędzonej ryby, np. makreli
  • 200 ml śmietany 22%
  • 25 dag kabaczka
  • 4 jajka
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryb
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z kabaczkiem
Ciasto: posiekać masło z mąką i szczyptą soli. Dodać tyle wody, aby zagnieść ciasto, z którego następnie uformować kulę. Włożyć na 30 minut do lodówki. Po czym rozwałkować. Ciastem wyścielić natłuszczoną formę. Ponakłuwać widelcem. Rybę oczyścić z ości (skórkę usunąć). Miąższ rozetrzeć z przyprawą do ryb. Posmarować ciasto. Ułożyć oczyszczonego i pokrojonego na małe kawałki kabaczka. Zalać masą: roztrzepać jajka ze śmietaną. Dodać posiekaną na bardzo drobno natkę. Przyprawić. Piec w temp. 200 st. C przez 30 minut.