mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Ciasto z kakao

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne ciasto ze słodką masę.

Ciasto z kakao

Składniki:

Ciasto z kakao

 

  • Składniki na ciasto:
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 margaryna
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 6 jajek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • Składniki na kremową masę:
  • 1 opakowanie masy karpatkowej + składniki do jej wykonania
  • 4 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Ciasto z kakao
Na początku miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem.Następnie dodać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Białka jajek ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na 4 placki.Każdy placek piec oddzielnie w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
Masę karpatkową przygotować według przepisu na opakowaniu.Do przygotowanej dodać kakao rozpuszczone w niewielkiej ilości wody. Wymieszać. Każdy placek przełożyć niewielką ilością masy.Wierzch ciasta udekorować według własnego uznania.Smacznego.