Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Śmietankowe ciasto z brzoskwiniami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Fajne letnie ciacho na śmietanie, z brzoskwiniami i cukrem pudrem :) Idealne na popołudnie w ogrodzie przy kawce!

Śmietankowe ciasto z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śmietankowe ciasto z brzoskwiniami

 

 

Sposób przygotowania:

Śmietankowe ciasto z brzoskwiniami
Masło posiekać na kawałki i rozpuścić z mlekiem. Cukier utrzeć z jajkami na puszysta i jasną masę. Do miski z masłem dodać masę jajeczną, wrzucić śmietanę (w temperaturze pokojowej) i zmiksować. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wsypać do miski i zmiksować. Wyłożyć do formy 18x28cm, wyrównać. Owoce obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić w kawałki. Rozsypać owoce po cieście. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem i pokroić w kawałki
Śmietankowe ciasto z brzoskwiniami
Masło posiekać na kawałki i rozpuścić z mlekiem. Cukier utrzeć z jajkami na puszysta i jasną masę.
Śmietankowe ciasto z brzoskwiniami
Do miski z masłem dodać masę jajeczną, wrzucić śmietanę (w temperaturze pokojowej) i zmiksować.
Śmietankowe ciasto z brzoskwiniami
Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wsypać do miski i zmiksować. Wyłożyć do formy 18x28cm, wyrównać.
Śmietankowe ciasto z brzoskwiniami
Owoce obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić w kawałki. Rozsypać owoce po cieście. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.

Tagi:

jajko jajka