Sposób przygotowania:
Ciasto z kawą
Ciasto:
Białka oddzielić od żółtek.
żółtka utrzeć z cukrem, dodając sok. Wymieszać ze zmielonymi migdałami, białka ubić, posypać mąką, połączyć z ciastem. Piec 30 minut w 180 stop.
Ciasto ostudzić.
Przekroić ciasto na pół.
Krem
Migdały zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
masło utrzeć, dodać zmielone migdały, cukier i żółtka ubite z 1 łyżka cukru, wlać kawę i alkohol, utrzeć. Przełożyć ciasto, ozdobić kremem i mandarynkami.
Białka oddzielić od żółtek.
żółtka utrzeć z cukrem, dodając sok. Wymieszać ze zmielonymi migdałami, białka ubić, posypać mąką, połączyć z ciastem. Piec 30 minut w 180 stop.
Ciasto ostudzić.
Przekroić ciasto na pół.
Krem
Migdały zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
masło utrzeć, dodać zmielone migdały, cukier i żółtka ubite z 1 łyżka cukru, wlać kawę i alkohol, utrzeć. Przełożyć ciasto, ozdobić kremem i mandarynkami.