Sposób przygotowania:
Ciasto z kawowym kremem
Najpierw przygotować ciasto W tym celu żółtka oddzielić od białek. W misce utrzeć na puszystą masę żółtka, biały cukier, cukier waniliowy i wodę. Następnie stopniowo dodawać mąkę pszenną przesianą z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczaną. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto.Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto ok.50 minut. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić.
Następnie przygotować krem.W tym celu kawę zaparzyć wrzątkiem. Zaparzoną przelać przez sitko,aby pozbyć się fusów. Mleko, biały cukier, budyń w proszku wymieszać w misce.Dodać kawę i znowu wymieszać. Następnie ze składników ugotować budyń. Zimny połączyć z margaryną.
Zimne ciasto przekroić na trzy placki.Każdy można nawilżyć naparem kawowym lub olejkiem.Placki przełożyć kremem kawowym. Wierzch także można wysmarować kremem. Gotowe ciasto można dowolnie udekorować,np. migdałami lub czekoladowymi listkami. Smacznego.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto.Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto ok.50 minut. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić.
Następnie przygotować krem.W tym celu kawę zaparzyć wrzątkiem. Zaparzoną przelać przez sitko,aby pozbyć się fusów. Mleko, biały cukier, budyń w proszku wymieszać w misce.Dodać kawę i znowu wymieszać. Następnie ze składników ugotować budyń. Zimny połączyć z margaryną.
Zimne ciasto przekroić na trzy placki.Każdy można nawilżyć naparem kawowym lub olejkiem.Placki przełożyć kremem kawowym. Wierzch także można wysmarować kremem. Gotowe ciasto można dowolnie udekorować,np. migdałami lub czekoladowymi listkami. Smacznego.