Sposób przygotowania:
ciasto z krakersami i słonecznikiem
1.Oddzielamy białka od żółtek.Ubijamy pianę z białek dosypując kolejno cukier,żółtka a na końcu mąki i proszek do pieczenia.Wlewamy do standardowej blachy wysmarowanej olejem.Pieczemy biszkopt ok 30 min w tem 180*C.Po wystygnięciu kroimy na pół.
2.Na patelni roztapiamy Palmę,dodajemy mleko.Wrzucamy słonecznik(ok 40 dag) i smażymy ok 15 min na złoty kolor.Studzimy.
3.Margaryny ucieramy z masą krówkową lub mlekiem kondensowanym (uprzednio gotowanym ok 1 h).Dodajemy po łyżce słonecznika i ucieramy na gładką masę.
SCHEMAT PLACKA:biszkopt-masa-krakersy-masa-biszkopt-masa-krakersy-masa-posypać resztą słonecznika
2.Na patelni roztapiamy Palmę,dodajemy mleko.Wrzucamy słonecznik(ok 40 dag) i smażymy ok 15 min na złoty kolor.Studzimy.
3.Margaryny ucieramy z masą krówkową lub mlekiem kondensowanym (uprzednio gotowanym ok 1 h).Dodajemy po łyżce słonecznika i ucieramy na gładką masę.
SCHEMAT PLACKA:biszkopt-masa-krakersy-masa-biszkopt-masa-krakersy-masa-posypać resztą słonecznika
teresa_rm