Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem adwokatowym
Wykonanie biszkoptu: Ubic bialko i odstawic. Nastepnie ubic zoltka z cukrem i zimna woda. Dodawac stopniowo make wymieszana z proszkiem do pieczenia, wymieszac. Wlozyc bialko do ciasta i delikatnie polaczyc z ciastem. Wylozyc (ciasto jest geste, ale takie ma byc) na blache i piec 20-25 min. w temp. 180 stopni. Wykonanie kremu: Ugotowac budyn z pierwszych 3 skladnikow na krem- ostudzic. Adwokat dodac do budyniu, wymieszac. Miekkie maslo ubic z cukrem pudrem. Budyn dodawac po 1 lyzce do masy maslanej i dalej ubijac. Upieczone i ostudzone ciasto posmarowac dzemem i nastepnie kremem adwokatowym. Herbatniki krotko maczac w rumie i klasc na krem. Zrobic polewe czekoladowa (kazdy ma swoja ulubiona) i polac nia kekse-czyli gore ciasta. Odstawic do naciagniecia w zimne miejsce.