Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem budyniowym
Ciasto
Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka i wymieszać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia oraz aromat. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy .Piec około 25-30 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części. Nasączyć herbatą
Krem
Mleko zagotować z cukrem, dodać obie mąki i ugotować budyń. Ostudzić. Utrzeć masło i dodać wystudzony budyń. Wymieszać i przełożyć na biszkopt.Ułożyć biszkopciki namoczone w herbacie.Posypać kakaem.
Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka i wymieszać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia oraz aromat. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy .Piec około 25-30 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części. Nasączyć herbatą
Krem
Mleko zagotować z cukrem, dodać obie mąki i ugotować budyń. Ostudzić. Utrzeć masło i dodać wystudzony budyń. Wymieszać i przełożyć na biszkopt.Ułożyć biszkopciki namoczone w herbacie.Posypać kakaem.
Dorota0309